Manieren om te ontspannen?

De stap naar een positiever leven door te leren ontspannen!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Weet je het nog? De tijd dat je naar de middelbare school ging, je werd gewekt door één van je ouders, je brood, je blikje frisdrank en een tussendoortje stonden allemaal netjes voor je klaar. Genoeg manieren om te ontspannen!

Het enige wat je nog hoefde te doen was jezelf aankleden en je tas te pakken!

Dat vond je vroeger al een zwaar leven af en toe, maar als we dat vergelijken met nu was dat peanuts toch? Het gezinsleven zorgt voor meer en meer rimpels op je voorhoofd en de grijze haren blijf je er maar uittrekken.

Herkenbaar? Dit leven had ik niet voor ogen op de middelbare school!

Ik herken je probleem volledig! Gelukkig ben je niet de enige die hier mee worstelt. De oplossingen die ik heb ontdekt en de tips die ik heb, wil ik graag met je delen!

Wat betekent ontspannen eigenlijk?

Nou heel simpel eigenlijk. Ontspannen betekent niet gespannen zijn. Eenvoudiger kan ik niet zijn eigenlijk. Nu zul je denken, ja dat is makkelijk gezegd van je. Ja, dat klopt! Lees je verder mee?

Waar komt de behoefte aan ontspanning vandaan?

In dit blog laat ik overkomen alsof het allemaal heel eenvoudig is. De druk die we onszelf opleggen om te ontspannen heeft namelijk een averechtse werking. Niet nodig!

De balans tussen inspanning en ontspanning is noodzakelijk om gezond te blijven en je goed te voelen! Van big bang tot burnout als je niet oppast.

Ik ervaar volledige ontspanning als een ontlading van de spanning die mijn lichaam en geest de gehele dag hebben opgebouwd. Weg ermee!

Wat is het verschil tussen tussen afleiding en ontspanning?

Een avondje op de bank je favoriete serie kijken, de game spelen waar je al zo lang op hebt gewacht … afleiding!

Ik heb jaren gedacht dat dit ontspannen was. Het tegendeel is waar. Het enige wat ik deed was mijn aandacht op iets anders richten, even mijn stress vergeten!

Het hoofd heeft rust nodig, maar dit bereik je niet met series en gamen. Na het uitzetten van de tv had ik niet door dat de stress nog steeds aanwezig is. Hoe maak je dan toch je hoofd leeg?

Waarheid of fabeltje?

Heb jij er weleens bij stil gestaan? Neem je alles wat mensen je zeggen over stress zomaar aan? Nee natuurlijk niet, maar heb jij onderstaande stellingen goed beantwoorden?

Stressklachten zijn een trend? Waarheid!

Hoe minder stress, hoe beter? Fabeltje!

Een weekje vakantie helpt altijd? Fabeltje!

Multitasken levert stress op? Waarheid!

Welke manieren om te ontspannen heb ik voor je?

Herken je jezelf in dit artikel? Vind je het moeilijk om meer innerlijke rust en ontspanning te vinden? Dan kun je op mij rekenen. Je hoeft het niet alleen uit te zoeken, ik help je er graag bij!

Maak meer tijd vrij voor ontspanning!

Een schot voor open doel! Toch? Of zeg ik wat heel geks? Helaas gaat het niet vanzelf. Het is ontzettend belangrijk dat je er actief tijd voor vrijmaakt!

Ik plan bewust vrije tijd in mijn agenda. Geloof me, als ik dat niet doe, loopt het leven vanzelf vol. Check! Moment van bezinning!

Gun het jezelf om rust te hebben. Dat mag, dat moet! Weinig mensen maken of vinden nog de tijd voor zichzelf. Wordt jij ook geleefd? Ik niet meer in ieder geval.

Leef in het nu!

Probeer als je in de auto zit bewust te zijn wat er nu is. Dit was voor mij echt een eye opener. Hoe vaak denk je in de auto aan dingen waar je zorgen om maakt, waar je verdrietig van wordt en wat je nog allemaal moet regelen.

Probeer te ontdekken wat je onderweg allemaal ziet. Kijk naar de soorten bomen, soorten auto’s, welke personen zitten in de auto’s.

Als je dit doet zal je een dieper niveau van ontspanning gaan ervaren, althans dat was mijn ervaring. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar probeer het eens, wat heb je te verliezen?

Eet chocolade!

Ja vrouwen, deze tip had op 1 moeten staan he? De “vrolijke stoffen” maken onze hersenen blij. Hier komt het slechte nieuws, maar 40gr per dag. Ok, daar ging het fout zul je denken! Hier heb ik in ieder geval de 10 leukste chocolade winkels van Nederland voor jou!

Dat chocola verslavend zou werken is te verwaarlozen. Vergeet dit zinnetje maar gewoon. Houd alleen wel in gedachten dat het eten een tijdelijke werking is en dat het geen probleem oplost.

Wat ik hiermee duidelijk wil maken is, neem alles niet te serieus! Probeer het te relativeren. Zie het leven als een speeltuin (ook al ben je geen 6 meer) en maak je niet zo druk!

Ik kan mij voorstellen dat deze manieren om te ontspannen een stap zijn in de goede richting. Er zijn uiteraard nog veel meer manieren die ik hier niet allemaal zal gaan behandelen. In mijn blog Hoe ouders leren ontspannen staan nog meer handige tips!

manieren om te ontspannen chocolade

Waarom begin je er niet nu mee?

Is niet voldoende kunnen ontspannen een gewoonte geworden? Dit heeft bij mij lang in mijn hoofd gezeten. Ik begon te denken dat het normaal was.

Zou je je niet enorm opgelucht voelen als je niet elk moment hoeft te piekeren? Wil je niet beginnen om te leven zoals het echt bedoeld is: ontspannen en genieten van elk moment!

Welke belemmeringen zijn er volgens jou nog?

Dit is dé belangrijkste paragraaf van het artikel. Focus dus en let goed op naar wat ik je nu ga vragen:

Welke belemmeringen zijn er volgens jou nog om te veranderen? Ok … geen!

Een stap naar een positiever leven. Durf jij het aan?

Je hebt nu gelezen wat ontspannen eigenlijk is, waar de behoefte aan ontspanning vandaan komt en wat het verschil is tussen afleiding en ontspanning.

Verder zal je waarschijnlijk niet alle stellingen juist hebben beantwoord. Is dit erg? Nee helemaal niet, ik wist veel dingen ook niet.

Ik kan mij voorstellen dat je van bovenstaande manieren om te ontspannen liever nog meer informatie wilt of nog meer manieren wit ontdekken.

In de online cursus van New Start, Nooit meer Zorgen of Stress, ben ik stap voor stap geholpen om te leren ontspannen en sta sindsdien weer super positief in het leven.

Voor mij is dit écht de beste manier om mij echt goed te voelen!

Klik op de knop hieronder om een eerste stap naar een positiever leven te zetten!

Ja ik neem de stap naar een positiever leven!

Klik op de knop om naar de cursus Nooit meer Zorgen of Stress van NewStart te gaan!

Ga DIRECT naar de cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *